Een bungalow huisje maken van karton


Origineel geschreven door een onbekende schrijver
Gepubliceerd in Miniatuurbanen, november Jaargang 7 - 1963
Originele titel: Bungalow, praktisch en gezellig
Het originele magazine waarin dit artikel staat heb ik dubbel en is daarom te koop. Heb je interesse? Stuur even een berichtje!

bungalow1Materialen: etalagekarton en onderdelen van Faller. De tekeningen spreken
eigenlijk voor zich zelf. U kunt het best eerst de grote stukken uitsnijden, dan de openingen voor deuren en vensters, daarna de vouwlijnen inritsen, de plakstrookjes omvouwen en het geheel in elkaar lijmen. Het dak van het huisje heb ik ingesmeerd met langzaam drogende lijm (solutie) en het daarna bestrooid met fijngeklopt baksteen poeder. Het resultaat was niet bijzonder geslaagd. Een betere manier is: een velletje waterproof schuurpapier op het dak plakken, wat talkpoeder erop, een beetje inkloppen en de rest eraf blazen. Het dak is dan prachtig verweerd. Een windhoos heeft kortgeleden een deel van de dakbedekking bij de schoorsteen meegenomen, maar op de foto is dat net niet te zien. Volg bij de afwerking uw eigen smaak en fantasie. Het is eenvoudig genoeg!

bungalow2-groot

Het originele magazine waarin dit artikel staat heb ik dubbel en is daarom te koop. Heb je interesse? Stuur even een berichtje!