Modelspoor

Jarenlang had ik bij mijn ouders thuis een modelbaan. Ik zou de fotoboeken er op na moeten slaan wanneer het begon, maar ik denk zo rond 1987. Ik kreeg toen voor mijn verjaardag een Piko startset in schaal HO. Die bestond uit een stoomlocomotief en een paar goederen wagonnetjes van de NS. Daarna zou nog een startset volgen van Piko en van Fleischmann. Intertoys had in die tijd ook een nog trein afdeling, en daar was ik regelmatig te vinden voor de aankoop van huisjes, wissels, meer rails, autootjes, boompjes, etc.

Na verschillende banen op verschillende locaties in het ouderlijk huis gehad te hebben kwam het een beetje stil te liggen toen ik in de puberteit zat. In 2008 heb ik dit weer opgepakt. Helaas is er thuis geen plek voor, maar op de zolder van een bedrijfspand kan ik een mooie ruimte gebruiken.

Op dit deel van mijn website wil ik artikelen schrijven van ervaringen die ik op doe met mijn eigen modelbaan en zal ik artikelen plaatsen die uit mijn oude magazine hobby voortkomen. Veel lees- en hobby plezier!

De artikels zijn als volgt onderverdeeld:

De 3 nieuwste artikels:

7 Artikels in willekeurige volgorde: