Interfrigo Koelwagen S-CHVO, later Ibces


Origineel geschreven door H. F. Enter
Gepubliceerd in Hobby Bulletin, juli 17e jaargang - 1964
Originele titel: Voor elk vervoer een wagen, koelwagen S-CHVO

logo-voor-elk-vervoer-een-wagen

Hier stellen we dan een opvallende verschijning op de spoorbaan aan u voor, de witte koelwagen. U weet, dat koelwagens wit geschiderd worden om de zonnestraling af te stoten. De koelwagen beschermt lichtbederfelijke goederen en diepvriesprodukten, ook bij vervoer over lange afstanden. Het elektrische luchtcirculatie-systeem in combinatie met ijs, waarborgt een perfecte koeling. Ook koeling vóór de belading is mogelijk, door aansluiting van het luchtcirculatiesysteem op een stopcontact van het lichtnet.

Voorzien van haken voor vlees vervoer en ’n geheel metalen binnenbekleding met bodemroosters. Bij vorst kan de wagen, eventueel na voorverwarming gebruikt worden voor vorstvrij vervoer van aardappelen, bananen, latex, enz.

Interfrigo koelwagen

Vanzelfsprekend een hardloper, die in de snelste goederentreinen zoals b.v. de TEEM treinen thuishoort. Pocher heeft er een heel mooi exemplaar van gemaakt, want het is natuurlijk een standaardwagen, die u bij de verschillende spoorwegmaatschappijen kunt aantreffen.
En zoals gezegd, op de modelbaan kunt u het eenvoudig niet zonder doen Tussen al die donkerrode wagens steekt deze witte mooi af en zorgt voor de nodige afwisseling. Eenvoudig te maken, daar planken ontbreken en de vorm recht-toe-recht-aan is.

Een moderne wagen welke wij zullen laten volgen door andere moderne wagens. (Wordt vervolgd)