WordPress tagcloud aanpassen

Je kan een plugin gebruiken om de standaard tagcloud aan te passen of je kan zelfs zo ver gaan om de wordpress core files aan te passen (doe dit echt nooit!). Maar laten we het de op de goede manier doen. Zoals voor alles in wordpress is ook hier een filter voor.

We hoeven alleen maar een simpele functie te creëren en in functions.php te plaatsen. In deze functie kunnen we via een array van argumenten vrijwel alles naar onze wens aanpassen. In mijn geval was het een bescheiden wens dat alle tags dezelfde grote hebben ongeacht hoeveel berichten er met die tag zijn:

1 2 3 4 56 7 8 9 1011 
function widget_custom_tag_cloud($args) {       $args = array(                 'unit'      =>   'px',                 'largest'   =>   12,                'smallest'  =>   12,         );       return $args; }add_filter( 'widget_tag_cloud_args', 'widget_custom_tag_cloud' );

Dat was simpel toch? Je kan zo ook bijvoorbeeld de volgorde van de tags aanpassen of bepaalde tags uitsluiten. Check de wordpress codex voor alle argumenten.

  • Ik heb nooit een opleiding gehad in C, Javascript of PHP, alles wat ik weet komt van Youtube en Google.
    Ik weet dat mijn code vaak korter kan, maar ik geef de voorkeur aan leesbaarheid zodat ik na een jaar mezelf nog snap. Mochten er andere fouten in zitten dan hoor ik het graag.