Ombouw van slaapkamer naar badkamer (deel7)

Tijd voor de volgende stap: tegels. Door m'n afstuderen in deze tijd
lag het tempo erg laag..

Tegelkruisjes zijn handig, zeker als je voor het eerst tegelt, zoals ik!

Het ging opzich redelijk vlot..

Maar het moelijke deel moest nog komen. Want het douchedeel moest tot aan het plafond.., en een groter probleem: het had veel meer hoekjes en een nisje. En daarbij waren de muren ook niet zo recht.

Kortom het was een heel gedoe wat me behoorlijk uit m'n humeur bracht. Zo erg zelfs dat foto's maken erbij in geschoten is... Sorry!

De eerste foto die ik kan vinden na de voorgaande is deze foto:

Daar was het tegelwerk en voegwerk dus al klaar...

Maargoed, om verder te gaan; het bruine kozijn stoorde mij toch wel heel erg. Ik had daarom ook maar besloten om dit wit te verven:

Dat ziet er al een stuk beter uit!

In het douchegedeelte is er waterdichte pasta van Eurocol op de vloer gesmeerd om vochtproblemen te voorkomen

In de badkamer (in de wastafelkast) komt de afzuiging voor de keuken. Ik hoefde gelukkig geen gat in de muur te maken, want dit zat er nog van de gaskachel die er gezeten heeft.

Hier weer een stapje verder. Ik heb zelf een schakeling gemaakt om de ventilator van de badkamer aan te sturen. Deze werk in combinatie met een flowswitch. Deze meet of er water stroomt. De flowswitch is ingebouwd in de koudwaterleiding naar de wc en de douche (dus niet de kranen van de wastafel!).
Als er water voor korte tijd stroomt gebeurt er niks (bv kleine boodschap op de wc). Stroomt er water iets langer (+/- 1 minuut, grote boodschap) dan zal de ventilator aangaan en 10 minuten nalopen. Blijft het water langer dan 1 minuut stromen dan gaat de ventilator aan en zal 30 minuten nalopen (de schakeling gaat er dan vanuit dat er gedouched wordt).

Tevens zit er in de kast de schakeling om de afzuiging van de keuken te regelen. Er zit een 110V uitgang op het front (In Brazilië hebben ze 110V), en er is een 12V uitgang voor een autoradio die de muziek in de badkamer verzorgt.

Zo zag het er uit de avond voor de tegelzetter zou komen. Dit is ook precies een week voor de familie uit Brazilië over zou komen voor 3 weken. En voor die tijd moest de badkamer en logeerkamer gebruiksklaar zijn...

Zaterdag 19 Augustus, de tegelzetter kwam voor de vloer. Dat vond ik toch wat te moeilijk om zelf te doen. De electrische vloeverwarming is er al ingelegd:

Alles moet goed op afschot liggen voor het putje. Wat mij betreft toch een klus voor de vakman:

Dit deel wordt gewoon waterpas:

Zaterdagmiddag was het al klaar:

Perfect!