Ombouw van slaapkamer naar badkamer (deel2)

De plafond constructie zit zo in elkaar:

De onderste tekening is iets overdreven. Maar er komt daar wel koude lucht binnen. En mijn plan was juist om het plafond te isoleren. Op deze manier zal de zolder in de winter wel koud zijn. Maar dat is geen probleem. De zolder is te laag om te kunnen staat (zelfs onder de nok!), dus is ongeschikt als leefruimte. Het is ook alleen maar met een vlisotrap te bereiken. Kortom, ik wil de warmte in de woongedeeltes houden, en om die reden de plafonds van de slaapkamers en badkamer isoleren. Alleen het hout van de zoldervloer loopt niet door tot de muur. Daarom had ik het volgende bedacht:

Dit plan werd later nog iets aangepast. Het bubbeltjes folie kwam te vervallen. Wel is er een laag folie tussen het gipsplaat en glaswol gekomen om de damp tegen te houden. Hoe dit in de praktijk is uitgevoerd later meer. Nu eerst muren slopen!!

3 November 2007

Op deze dag kwam mijn nicht + man van Drenthe naar Oss afgereist. Hij, als ervaren bouwvakker, zou mij een weekend gaan helpen! 

Dus laten we de hamer er maar eens bijpakken

De ijzeren pijpen van de electra moesten doorgeslepen worden (no worries, de electra boven is volledig afgesloten):

Na 2 aanhangwagens vol puin kon er opgebouwd worden. Eerst werd het kozijn van de slaapkamer teruggeplaatst. Want m'n vriendin en ik moesten er 's nachts weer slapen:

Purschuim komt altijd van pas:

De andere 2 kozijnen werden ook vast waterpas gesteld, zodat daar de volgende dag aan gewerkt kon worden:

's Avonds sliepen we iig weer in een afgesloten slaapkamer:

De volgende dag werden de andere muren gedaan. Gelukkig was dat vrij snel gepiept. Na een paar dagen konden ook de deuren er weer in. Helaas heeft m'n nieuwe camera niet zo'n groothoeklens als m'n oude, dus ik krijg het niet geheel op de foto. Maar toch 2 foto's voor de beeldvorming:

Links is de slaapkamer deur, in het midden de logeerkamer deur en rechts de deur van de nieuwe badkamer. Het leuke is dat de gang nu echt groter lijkt, terwijl hij qua m2 juist iets kleiner geworden is. Maar door de opstelling voeld het ruimer aan. M'n ontwerp is geslaagd dus!!

Hier nog een foto, bezien vanuit de oude badkamer:

De deur waar je recht tegenaankijkt is dus de deur van de nieuwe badkamer.

Weer even terug naar zondag 4 November. Het laatste klusje die dag was om de afvoerput voor de toekomstige inloopdouche te maken. Omdat ik de vloer van de badkamer en de inloopdouche op 1 niveau wil hebben was het plan om de afvoer door de vloer heen te doen, en dan via het plafond. Alleen waar de douche gepland staat is recht boven de woonkamer. En dat plafond is al een jaar af..

Dus er moest een kleine sleufje in de vloer gemaakt worden van +/-30 cm, zodat we boven de keuken komen. En daar kan het wel verder via het plafond.

Alles gaat uiteraard netjes en recht

En dat was het einde van het klusweekend.. Nu sta ik er weer alleen voor
.. voorlopig dan in ieder geval.