Ombouw van slaapkamer naar badkamer (deel1)

Oktober 2007

Eindelijk zou er begonnen worden aan het ombouwen van de kleinste slaapkamer naar een badkamer. Dit zou de grootste klus worden tot nu toe. En ook zo veel omvattend dat ik dit niet alleen zou kunnen doen. De orginele bovenverdieping zag er zo uit:

(tekening is niet op schaal)

De rood gemarkeerde delen wil ik gaan slopen:

Zoals gezegd had ik hierbij hulp nodig. Bijvoorbeeld EJ, de man van mijn nicht. Die heeft een bouwkundige opleiding, en na een expectie kon hij mij het goede nieuws geven dat er geen dragende muren zijn! Er kon dus zonder al teveel problemen gesloopt worden. Het rode deel links (in de slaapkamer) hebben we tot later uitgesteld.

Maar we gaan beginnen met het verwijderen van het behang:

'Jesus was hier'

Zo, dat is al lekker kaal:

En ook de andere kant van de kamer:

Het softboard-plafond moest er uiteraard ook uit:

Het spaarlampje hangt er nog, maar de electra is al afgesloten, want de volgende klus werd het slopen van een deel van de muren.

Ondertussen had ik een probleem waar ik een oplossing voor moest vinden.
Want zoals op de vorige pagina te zien is loopt de houten zoldervloer niet helemaal door tot aan de muur. Maar ik wou graag wel dit plafond isoleren...