Een sleutelrekje in de vorm van een hond


Origineel geschreven door een onbekende schrijver
Gepubliceerd in VT Vrije Tijd, februari 1969
Originele titel: Geef de sleutels aan de hond
Het originele magazine waarin dit artikel staat heb ik dubbel en is daarom te koop. Heb je interesse? Stuur even een berichtje!

Zijn er bij u thuis ook van die sleutels die voor algemeen gebruik zijn? Deze sleutels worden meestal zo maar ergens opgehangen of neergelegd, omdat niemand ze uiteraard aan zijn sleutelbos kan hebben. Maar vaak zijn ze zoek en meestal op een moment dat je er niet buiten kunt. Dit sleutel-plankje kan misschien de oplossing brengen. Het is door u zelf of door een van de kinderen in een wip gemaakt.
Het materiaal is l/2 cm dik triplex. De tekening op het werkblad kunt u overtrekken op het hout, waarna u de tekkel met een figuurzaag uitzaagt. Met een fijn schuurpapiertje maakt u de hond mooi glad. U kunt hem naar eigen keuze een frisse kleur geven met plakkaatverf, waarbij u meteen de neus, de bek, de halsband en het oog aanduidt. Aan de voorzijde schroeft u nu vier haakjes waar de sleutels aan komen te hangen. Boven de haakjes kunt u schrijven waar de sleutels die eraan komen te hangen op passen, bij voorbeeld voordeur, schuur, keukendeur en kast. Aan de achterkant bevestigt u nog twee hangertjes en het sleutelprobleem is de wereld uit.

sleutelbordsleutelbord-werkblad

Het originele magazine waarin dit artikel staat heb ik dubbel en is daarom te koop. Heb je interesse? Stuur even een berichtje!