De tuin opknappen

Mei 2007

Een verzameling tuinklusjes. Onze eerste klus samen 🙂

Een tijdje geleden hadden we een bezoekje gebracht in het tuincentrum. Ik krijg in dat soort winkels altijd de neiging om alles te kopen, maar we hebben ons ingehouden..

M'n teerbeminde heeft ze in de bloembakken geplaatst:

Ik was ondertussen bezig om het terras wat te veranderen. Toen ik het huis kocht was er van voor tot achter tegels, met links en rechts een border van een meter breed. Vorig jaar had ik aan de rechterkant al wat tegels er uit gehaald en daarmee een nieuwe vloer voor de schuur gemaakt. Nu was ik hetzelfde aan het doen zodat er een pad onstaat. Aan de kant van het huis legde ik wat extra tegels zodat we een +/-vierkant terras hebben

Daarna een muurtje gemaakt zodat dat een klein heuveltje gemaakt kan worden. Ook hebben we Afrikaantjes gepoot:

We hebben nogal last van een kat die op dit punt steeds over de schutting komt... Tegen passerende katten heb ik niks, maar ze moeten geen gaten graven in m'n tuin. Ik heb hier dus maar een bloembak gehangen. Misschien dat het hem/haar er van weerhoud over de schutting te komen...

Eronder heb ik 2 weken geleden nog een bordertje gemaakt, ipv de tegels die er eerst lagen. Er staan nu zonnebloemen in, en ik heb er een zakje veldbloemzaden in gestrooit. Dat groeit nu al leuk:

Het hek was hoognodig aan een verfbeurt toe. Eind vorig jaar had ik al nieuwe palen in de grond geslagen zodat het hek iig weer stevig stond (is links op de foto nog goed te zien). Nu hebben we de aanslag en vuil zo goed mogelijk verwijdert, en toen een nieuw groen kleurtje er aan gegeven:

Bijna klaar! De rechterkant, tegen de buxushaag van de buurvrouw moet nog schoongemaakt en geschildert worden. Maar het ziet er zo al een stuk beter uit!