Ongewenste padding bij foto met onderschrift

Als je wel eens een onderschrift bij een foto plaatst op een wordpress website dan is het je misschien wel eens opgevallen dat er links er rechts ineens 5px ruimte is bijgekomen.

Dat komt omdat WordPress standaard de breedte van de div met 10px vergroot als de captions shortcode gebruikt wordt. Als je een eigen ontwerp gebruikt kan dit erg storend zijn. Gelukkig is er ook hier een filter die je kan gebruiken.
Deze heb ik niet zelf geschreven maar komt rechtstreeks van Mightyminnow.com waar ik het gevonden heb toen ik tegen dit probleem aan liep:

1 2 3 4 56 7 8 9 10
/**  * Remove WordPress's default padding on images with captions  *  * @param int $width Default WP .wp-caption width (image width + 10px)  * @return int Updated width to remove 10px padding */ function remove_caption_padding( $width ) {     return $width - 10; } add_filter( 'img_caption_shortcode_width', 'remove_caption_padding' );

Zet bovenstaande in je functions.php en je probleem is verholpen. Ik gebruik het inmiddels ook op deze website en het werkt perfect.
Standaard heeft $width de waarde 10. Op regel 8 van de code lees je dus eigenlijk dat de padding 10-10=0 moet worden.
Je kan het nu dus ook veranderen. Vind je een padding wel leuk, maar wil je die eigenlijk 4px hebben, dan verander je regel 8 in return $width - 6;. Want 10-6=4, en zou kan je eigenlijk doen wat je maar wil. Veel succes!