Mijn oude modelbaan

Dit is een impressie van mijn oude treinbaan bij mijn ouders thuis. Deze baan heb ik begin jaren 90 gemaakt. Er was toen nog geen internet om op te zoeken hoe je dingen kon maken of hoe andere het tijden. Veel is dan ook gemaakt door maar wat te proberen.
Halverwege jaren '90 verschoven mijn interesses naar andere dingen (puberteit).
Nu (in 2008), na ruim 10 jaar zal er op een andere locatie een nieuwe baan gebouwd worden, en deze definitief worden afgebroken. Maar eerst heb ik nog wat foto's gemaakt.., nadat ik verschillende spinnenwebben het moeten verwijderen.

foto1

Ik had aardig wat dingen zelf gebouwd, vooral huizen. Het huis rechts is daar een voorbeeld van. Ik betaalde alles van m'n zakgeld in die tijd, dus geld voor muurplaten e.d. was er niet. Maar ik had een programmaatje weermee ik patronen kon teken. En daarbij zat ook een stenenpatroon. Een kleurenprinter hadden we ook niet, dus met wat waterverf werd alles ingekleurd. Dat de voegen van de muur zwart waren vond ik niet zo erg.

foto2Het seinhuis links, en op de foto hieronder, heb ik gemaakt aan de hand van een oude foto van het seinhuis van Oss. Die foto was gemaakt tijdens de afbraak van het seinhuis in, ik meen, ik 1989. Dit seinhuis probeer ik op mijn nieuwe baan een mooi plaatjes te geven (en de zwarte voegen neem ik dan voor lief).
Het houtwerk van de muur en dak zijn uiteraard gewoon luciferhoutjes met wat waterverf

foto3

Achter het seinhuis zat een autohandelaar. Dit is 1 van mijn laatste bouwwerken die gemaakt heb. Binnenin staat een auto op de brug, en is ook verlicht.

foto4De bovenleidingsmasten zijn ook weer zelfbouw. Dit zijn oude stukken rails die ik aan elkaar gesoldeerd heb. Het profiel van de rails is uiteraard niet correct voor een bovenleidingsportaal, maar het ziet er niet verkeerd uit!

foto5

Het station van Westerweel. Ook dit is uiteraard weer zelfbouw. De trots was de stationsoverkapping. Maar zoals je kan zien is die ergens in de 10 jaar stilstand uit elkaar gevallen...

Maar dit ontwerp met de 2 bogen, en de 3 piramidevormige overkappingen wil ik op mijn nieuwe baan ook weer gaan toepassen. Alleen dat met een wat steviger ontwerp.

foto6foto7

foto8

Industrie was er uiteraard ook te vinden. Maar deze gebouwen zullen niet meeverhuizen naar de nieuwe baan. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze in de vuilnisbak belanden..., helaas.

foto9